Θεραπευτική Ύπνωση
 
     
 
Ο Υπνωτισμός είναι σαν τον ηλεκτρισμό. Ξέρουμε ότι υπάρχει και πώς να τον χρησιμοποιήσουμε αλλά για το τι ακριβώς είναι δεν είμαστε σίγουροι. Για να καταλάβουμε τι είναι η ύπνωση ας σκεφτούμε πως κάθε ιδέα, κάθε πεποίθηση που έχουμε επιδρά στη ζωή μας. Η ύπαρξη κάθε ανθρώπου είναι οι σκέψεις που έχει και οι οποίες τον οδηγούν σε πράξεις. Οι σκέψεις αποτελούν την προσωπικότητα, ειδικά οι βαθιά ριζωμένες ιδέες που έχουν σφυρηλατηθεί από το περιβάλλον, την εκπαίδευση και τις εμπειρίες. Η λέξη «σφυρηλατηθεί» δείχνει την επανάληψη των υποβολών και συναισθηματικών γεγονότων τα οποία σχηματίζουν την προσωπικότητα μας.

Αυτές οι υποβολές και τα γεγονότα επιδρούν και εγκαθιδρύονται στο Νευρικό Σύστημα μας έτσι ώστε να δημιουργούν υποσυνείδητες αντιδράσεις οι οποίες μας δημιουργούν δυσκολίες γιατί έγιναν είτε σε μικρή ηλικία είτε παρά την θέληση μας. Είναι δε τόσο βαθιά ριζωμένες που δεν χρειάζεται να σκεφτούμε για να τις αναπαράγουμε. Γίνεται αυτόματα. Έχουμε χάσει τον έλεγχό τους. Η ύπνωση είναι ένα μέσο με τον οποίο σκοπίμως παράγουμε ένα τέτοιο αποτέλεσμα, δηλαδή δημιουργούμε μια κατάσταση μη κριτικής του νού κατά την διάρκεια της οποίας θετικές υποβολές γρήγορα φορτίζουν το Νευρικό Σύστημα για να δημιουργήσουμε αυθόρμητες συμπεριφορές αλλά προς όφελος μας. Με λίγα λόγια φτιάχνουμε ένα καινούργιο σενάριο ζωής. Ξαναγράφοντας το προσωπικό μας σενάριο, στοχεύουμε στην ευεξία μας που θα μας επιτρέψει να είμαστε αυτοί που πραγματικά θέλουμε.Με την ύπνωση που είναι μια κατάσταση βαθιάς χαλάρωσης καθαρίζουμε το υποσυνείδητο από αρνητικές πεποιθήσεις για να μπορούμε να διαχειριζόμαστε τα συναισθήματα μας.

Αρνητικές πεποιθήσεις είναι χαμηλή αυτοεκτίμηση, ματαίωση, ζήλια, θυμός κ.ά. που βλάπτουν την ψυχοσωματική μας υγεία.

Η ύπνωση έχει πάνω από 300 εφαρμογές σε ενήλικες και παιδιά. Βασικά, ότι μπορεί κάποιος να το φανταστεί η να το οραματιστεί η ύπνωση μπορεί να το αξιοποιήσει.

Στα παιδιά οι εφαρμογές είναι από την βραδυνή ούρηση έως βασανιστικές παθολογικές δυσλειτουργείες. Από απλές μαθησιακές δυσκολίες έως δυσλεξία την οποία βελτιώνει μέσω οραματισμού και εγγραφής νέων πληροφοριών στο υποσυνείδητο. Υπάρχει όμως πεδίο έρευνας ακόμη σ' αυτόν τον τομέα.

Και στα παιδιά και στους ενήλικες βοηθάει στους χρόνιους πόνους. Ειδικά στο φόβο των παιδιών για τις ενέσεις. Στις αλλεργίες και το άσθμα. Στην αδιαθεσία κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ψυχοσωματικά προβλήματα όπω%
 
 

Μαρία Αλεξάνδρου ©2009 | Δημιουργία & Κατασκευή: XTD