Επαγγελματικά Σεμινάρια
 
     
 

Σεμινάρια σε γονείς και ειδικούς της εκπαίδευσης
Τα σεμινάρια είναι για την εκπαίδευση των γονέων και των εκπαιδευτικών όσον αφορά τα παιδιά. Διδάσκονται τρόποι για το πώς να συμπεριφερθούμε σε κάθε εν δυνάμει τραυματικό γεγονός για να αποφύγουμε τις συνέπειες.

Σκοποί του σεμιναρίου είναι:
-Τι είναι τραύμα
-Η φυσιολογία και η ψυχολογική βάσις του τραύματος
-Πως θα μεταμορφωθεί το τραύμα

Σεμινάρια σε επαγγελματικούς χώρους
Σύμφωνα με τα στοιχεία πού δίνει ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας στην Ευρώπη μόνο χάνονται περίπου 250 δίς ευρώ εξ' αιτίας του στρές. Πολλές ημέρες εργασίας χάνονται ετησίως λόγω του άγχους με κόστος εκατομμυρίων. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι το εργασιακό άγχος δημιουργεί προβλήματα με αντίκτυπο την απόδοση στην εργασία.

Τέτοια προβλήματα είναι η:
-Χαμηλή αυτοεκτίμηση
-Δυσκολία στη λήψη αποφάσεων
-Δυσκολία προσαρμογής και επικοινωνίας με τους συνεργάτες
-Έλλειψη συγκέντρωσης
-Σωματικά συμπτώματα κ.ά.

Προσωπικά επίσης θέματα που απασχολούν τους εργαζομένους όπως διαζύγιο, πένθος, οικογενειακή βία μπορούν να επιφέρουν δυσκολία στην απόδοση και λειτουργεία του εργαζομένου.
Με τα προγράμματα υποστήριξης των εργαζομένων παρέχονται τρόποι εξισορρόπησης, αντιμετώπισης του στρές και διαχείρησης κρίσιμων καταστάσεων. Με τα προγράμματα υποστήριξης επηρεάζεται θετικά η απόδοση του εργαζομένου λόγω του ότι ενδυναμώνονται και μπορούν να διαχειρίζονται ψυχολογικές, σωματικές και νοητικές προκλήσεις.

 
 

Μαρία Αλεξάνδρου ©2009 | Δημιουργία & Κατασκευή: XTD